Wimer Bike Park

I direkt anslutning till de norra delarna av Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld hittar du stigcykelleder som bjuder på sköna turer. Terrängen är med regionens mått mätt ganska kuperad, så vänta dig sluttningar både uppförs och utförs. Här har du fem leder att njuta av och en busig liten bana av BMX-karaktär att leka och värma upp i. Vid ledernas start finns en parkering för dig som kommer med bil till området.

Lederna i området underhålls av CK Wimer med stöd av Vimmerby kommun.

Nyfiken på mer om Vimmerby med omgivningar inför ditt besök? Kika på Vimmerby.com

Observera!
Med stöd från Allmänna Arvsfonden och Naturvårdsverket bygger CK Wimer två nya leder i Wimer Bikepark. Runt den nuvarande XCO-banan tillkommer 2,5 km av doserade kurvor, broar, hopp och drop i kombination med kluriga skogsstigar. Alternativa och lättare spår byggs där det är klurigt, så att lederna ska passa många. Den befintliga blåa leden Videslätt kommer att få en 1,6 km lång maskinbyggd förlängning, också den med doserade kurvor, spänger, hopp och roliga teknikhinder. Arbete med nya avsnitt pågår, så var uppmärksam på skyltning, omledningar och avstängningar där det byggs för tillfället. Tack!

Mossebo Flowtrack, Grön 1,1 km

Det här är en skön och grön slinga som passar de flesta oavsett erfarenhet av stigcykling. Leden fungerar även som uppvärmning/nedvarvning till turer på de lite tuffare lederna, som startar från Mossebos högsta punkt. Lätt om du tar det lugnt, svårare ju fortare du försöker cykla är vad som gäller här.

Videslätt, Blå 3,3 km

En blå svårighetsgrad innebär att denna led bjuder på lite mer utmaningar i form av backar och smalare stigar, men på ett sätt som är underhållande snarare än för spännande. Backar och lutningar åt olika håll, stenar och rötter att ta dig runt/över är vad du kan vänta dig här. Tillbaka till ledstarten går sträckningen på en trafikerad grusväg, ta det lugnt här och respektera övriga trafikanter/fotgängare/ryttare.

Rumhult, Röd 6 km

Här ökar både längd och svårighetsgrad, så träna gärna på de lättare lederna innan du ger dig ut på Rumhult. Sköna miljöer, klurigheter, backar och tekniska stigar är vad du kan vänta dig. Mer av allt liksom, plus några sköna nedförspartier som låter dig släppa på mer fart ju bättre du lär känna leden. Använder samma trafikerade grusväg åter till ledstarten som blå leden Videslätt.

XCO-banan, Röd 3,5 km

Detta är nog Wimer Bikeparks svettigaste led, där banläggarna letat höjder och tekniska hinder för att skapa en led med karaktären hos en modern XCO-bana. Svårighetsnivån är röd, så du bör vara van cyklist, men samtidigt har du på alla svårare passager ett lättare alternativ att välja på. Var beredd på att det tar några varv på banan innan du hittar linjerna och lyckas hålla fart och flyt.

Applekullen, Svart 7,7 km

Det här är parkens längsta och största utmaning, som delar vissa partier med sträckningen av endurotävlingen Novemberkåsan som hållits i området. Leden bjuder på partier som utmanar och som kan ta ett tag att lära sig hitta igenom med bra fart och flyt. Med rätt teknik och erfarenhet av leden bjuder den dock på sköna fartpartier med möjligheter att hoppa och hitta alternativa linjer. Men ta det försiktigt innan du lärt känna den!