Wimer Bike Park

I direkt anslutning till de norra delarna av Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld hittar du stigcykelleder som bjuder på sköna turer. Terrängen är med regionens mått mätt ganska kuperad, så vänta dig sluttningar både uppförs och utförs. Lederna i området har under de senaste åren varit i en löpande utveckling och omfattar nu allt från det mest lättcyklade till tekniskt svårt och stökigt, samt skönt flowinga anlagda avsnitt med berms, hopp och andra roligheter. Vid ledernas start finns en parkering för dig som kommer med bil till området.

Lederna i området underhålls av CK Wimer med stöd av Vimmerby kommun.

Nyfiken på mer om Vimmerby med omgivningar inför ditt besök? Kika på Vimmerby.com

Mossebo Flowtrack, Grön 1,1 km

Det här är en skön och grön slinga som passar de flesta oavsett erfarenhet av stigcykling. Leden fungerar även som uppvärmning/nedvarvning till turer på de lite tuffare lederna. Lätt om du tar det lugnt, svårare ju fortare du försöker cykla är vad som gäller här.

Videslätt, Blå 3,6 km

En blå svårighetsgrad innebär att denna led bjuder på lite mer utmaningar i form av backar både upp och ner, kortare stigar, smala vägar, kurvor med höga vallar, olika hopp och stenhinder. Leden är delvis helt nybyggd med stöd ur Allmänna Arvsfonden och LONA - Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt.

De partier som är lite svårare har alternativspår som är enklare. En riktigt kul och underhållande led som passar alla.


Rumhult, Röd 8 km

Här ökar både längd och svårighetsgrad, så träna gärna på de lättare lederna innan du ger dig ut på Rumhult. Sköna miljöer, klurigheter, backar och tekniska stigar är vad du kan vänta dig. Mer av allt liksom, plus några sköna nedförspartier som låter dig släppa på mer fart ju bättre du lär känna leden. 

XCO-banan, Röd 3 km

Wimer Bikeparks svettigaste led! Här har det letats höjder och tekniska hinder som kurvor med höga vallar, olika hopp, dropp och stenpartier. Allt för att skapa en led med karaktären hos en modern XCO-bana. Leden är delvis helt nybyggd med stöd ur Allmänna Arvsfonden och LONA - Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt. Svårighetsnivån är röd, så du bör vara van cyklist, men samtidigt har du på alla svårare passager ett lättare alternativ att välja på. Var beredd på att det tar några varv på banan innan du hittar linjerna och lyckas hålla fart och flyt.


Applekullen, Svart 9,8 km

Det här är parkens längsta och största utmaning, som delar vissa partier med sträckningen av endurotävlingen Novemberkåsan som hållits i området. Leden bjuder på partier som utmanar och som kan ta ett tag att lära sig hitta igenom med bra fart och flyt. Med rätt teknik och erfarenhet av leden bjuder den dock på sköna fartpartier med möjligheter att hoppa och hitta alternativa linjer. Men ta det försiktigt innan du lärt känna den!