Om Biking South East

Biking South East är ett nätverk av cykelområden belägna i östra Småland och på Öland.
Här finns massor av härlig stigcykling och vi vill hjälpa dig att hitta lätt och rätt till den!

De cykelområden och leder som presenteras här på sidan eller i våra andra kanaler är alla vad vi kallar publika leder. Det betyder att det är leder som någon tar hand om och som är ok för alla att cykla på, att markägare godkänt lederna och att det finns en tydlig skyltning att följa.

Inom Biking South East bedöms lederna utifrån samma kriterier när det gäller svårighetsgrad, så att du lätt ska kunna hitta den led som bjuder på just den utmaning du önskar! Du är kanske redan bekant med de gröna, blå, röda och svarta graderingarna? Skalan är densamma som vid alpin skidåkning, men betydelsen är lite annorlunda. Bekanta dig gärna med våra ledgraderingar innan du sticker ut på lederna.

Vid de flesta av våra cykelområden finns det också service i form av parkeringar, vattenslangar att spola av leriga cyklar med, möjlighet att fylla på vattenflaskan, tillgång till toalett eller omklädningsmöjligheter. Läs mer i informationen om respektive cykelområde. De flesta av våra cykelområden och leder tas om hand av cykelentusiaster som du och jag, så gillar du deras arbete hittar du på de flesta ställena deras föreningsuppgifter. Kanske vill du gå med i föreningen och vara en del av utvecklingen, eller så swishar du ett uppskattat bidrag som tack för fin cykling!