Rällaskogen

Rällaskogen på Öland är ett område som bjuder på skön och varierande cykling för alla som uppskattar underhållande stigar. Leder knyter ihop Ekerum med det angränsande området Rällaskogen, känt för sina fina stigar med en hänförande utsikt över Kalmarsund. Här kan alla hitta sin favoritstig, oavsett tidigare erfarenhet av stigcykling, samtidigt som området bokstavligen omringas av högklassiga fikaställen. Som gjort för en härlig upplevelse med andra ord!

Lederna startar på Ekerum Resort, där du finner allt du kan önska dig i form av kringservice, parkering, restauranger och boende. Saknar du cykel eller har nån i sällskapet som gör det? Ingen fara, på Ekerum Resort finns fina mountainbikes att hyra, men kontakta dem gärna i förväg för att boka en cykel i rätt storlek och vara säker på tillgängligheten.

Då lederna delvis går på mark som även används av golfare och Rällaskogen är ett populärt naturreservat för promenader och löpning ska du förvänta dig att träffa andra som också njuter av området. Med eller utan cykel.

Cykellederna på Ekerum och i Rällaskogen underhålls av Ekerum Resort och Länsstyrelsen.

Nyfiken på mer om Öland inför ditt besök? Kika på Oland.se

Observera att lederna har en lokal skyltning och att Biking South Easts gemensamma gradering ännu inte har tillämpats här!

Grön slinga, Blå svårighetsgrad 9,6 km

Gröna slingan är den led som både är längst och som har flest höjdmeter. Den innehåller allt från skogs- och strandstigar till grusvägar och underbara omgivningar. Vill du trycka på lite extra så finns det några sköna uppförsbackar för detta.

Orange slinga, Grön svårighetsgrad 7,4 km

Är den mest lättcyklade och bra för dig som testar stigcykling för första gången, eller vill ha en snäll uppvärmning. Den bjuder på sköna miljöer, både i skogen och på golfbanans öppna ytor.

Svart slinga, Blå svårighetsgrad med inslag av röd 7,3 km

Detta är den kortaste, men inte enklaste leden. Den bjuder på fina skogsstigar utmed landsborgskanten, utförslöpor och strandstig utmed Kalmarsund. Den avslutande backen upp till Ekerum Resort ger dig chansen att krama ur det sista ur benen med en rejäl spurt. På denna led förekommer en del stenar och rötter, så du bör vara relativt van vid att cykla för att uppskatta den fullt.

Genvägar/Extrasträckor

Mellan slingorna finns det också en del sköna genvägar och extrasträckor, som gör det möjligt för dig att kombinera egna varv. Genvägarna är skyltade med svart/vita skyltar med grön eller svart prick på och presenteras på Googlekartan längre ned på denna sida.