Rällaskogen

Rällaskogen på Öland är ett skogsområde som bjuder på massor av lättcyklade stigar, samt några lite mer utmanande. Området har en hänförande utsikt över Kalmarsund och bjuder på stigar både uppe i en gles tallskog, samt precis utmed strandkanten. Här kan alla hitta sin favoritstig, oavsett tidigare erfarenhet av stigcykling, samtidigt som området bokstavligen omringas av högklassiga fikaställen. Som gjort för en härlig upplevelse med andra ord!

Ekerum Resort är en bra startplats om du vill uppleva Rällaskogen, och där finner du allt du kan önska dig i form av kringservice, parkering, restauranger och boende. Saknar du cykel eller har nån i sällskapet som gör det? Ingen fara, på Ekerum Resort finns fina mountainbikes att hyra, men kontakta dem i förväg för att boka en cykel i rätt storlek och vara säker på tillgängligheten.

Då Rällaskogen är ett naturreservat (där cykling är tillåten) och det är ett populärt område för promenader, ridturer och löpning ska du förvänta dig att träffa andra som också njuter av stigarna. Möt dem i lugnt tempo och med en glad hälsning så lär du få detsamma tillbaka!

Leder och stigar i området underhålls av Ekerum Resort och Länsstyrelsen.

Nyfiken på mer om Öland inför ditt besök? Kika på Oland.se

Observera!

Arbete pågår med omdragning av de tidigare skyltade cylellederna i området, men det går självklart bra att cykla i Rällaskogen ändå och att följa de stigar och äldre skyltar som fortfarande finns kvar.