Långehäll

I Blomstermåla, eller rättare sagt i friluftsområdet Långehäll i kanten av Blomstermåla hittar du en riktig skatt i form av leder för stigcykling. Utbudet är omfattande och innefattar allt från den lättcyklade leden för barn och nybörjare till riktigt spännande utmaningar för erfarna cyklister. För dig som verkligen vill utmana dig finns också extra slingor i anslutning till lederna, på dessa hittar du hinder i form av dropp, hopp, byggda ramper, doserade kurvor och mer därtill. Området utvecklas för fullt och omfattar också en bikepark med pumptrack, flowtrails och hopplinjer.

I Långehäll finns gott om parkeringsmöjligheter, slang att spola av lerig cykel med och möjlighet att fylla på vattenflaskan. Här finns också eldstad att grilla i vid ledstarten och vindskydd att rasta vid utmed lederna.

Lederna i Långehäll underhålls av Ålems Cykelklubb med stöd av Mönsterås kommun.

Nyfiken på mer om Blomstermåla med omgivningar inför ditt besök? Kika på VisitMonsteras.se

Finstigen och Dalsberg, Gröna 3,5 och 3,7 km

Lätta och roliga leder som de flesta cyklister kan njuta av, innehåller några mindre utmaningar med inte tuffare än att alla med den rätta viljan kan klara dem. Lederna går förbi Långehäll Bikepark, så stanna gärna till där och testa pumptrack, hopp och andra roligheter! Leden Dalsberg är en förlängning av Finstigen och startar en bit in på den.

XC-Leden, Blå 13,7 km

Är en led som bjuder på både snabba, flowiga och lite stökigare partier. Den funkar för de flesta som cyklat tidigare och delar till viss del sträckning med den röda och de gröna lederna. Funkar finfint med pannlampan på full effekt under de mörkare delarna av dygnet.

Tre Gölar, Röd 21,4 km

En mycket trevlig led med varierande och lite högre svårighetsgrad, passande mer erfarna cyklister. Bjuder på utmaningar i form av krävande backar, branter, stenar, drop, hopp och rötter. Går också genom riktigt fina miljöer, så glöm inte att njuta av dem också. Leden har två genvägar som gör den 8,4 respektive 1,5 km kortare om du önskar det, eller så gör du tvärtom och njuter av de mer än 13 km av extra slingor som viker av från och sedan återansluter till leden. Alla är tydligt skyltade efter sin svårighetsgrad, se nedan.

Extraslingor på Tre Gölar

Hornsöslingan, Röd 5,3 km

Gölebäcken, Röd 1,4 km

Brånehult, Röd 2,4 km

Busrundan, Röd 0,8 km

Skrådden, Röd 0,2 km

Gransruskan, Svart 0,2 km

Varglyan, Svart 0,3 km

Hogland, Röd 3 km

Läskiga Skogen, Röd 0,7 km