Dackestupet

Vid Dackestupet i Virserum hittar du ett cykelområde som bjuder på överraskande många höjdmeter och leder som passar gammal som ung. Lederna startar på toppen av Dackestupets slalombacke och det är också här du finner parkering (ok att använda som ställplats om du kommer med husbil), en häftig teknikpark, eldstäder och övriga faciliteter.
Och skulle du vara i behov av hjälp med cykeln finns nu cykelservice på Sportringen/Nya Järnboden i Virserum. Kom och njut av en härlig utsikt och roliga utmaningar!

Lederna underhålls av Hjortens Cross Country med stöd av Hultsfreds kommun.

Nyfiken på mer om Virserum med omgivningar inför ditt besök? Kika på VisitHultsfred.se


Lilla Dacke, Grön 0,8 km

Lilla Dacke är en grön led för nya och unga MTB-stjärnor och njutarcyklister. Ett bra ställe att börja på och att få till flytet med sköna kurvor, välja rätt växel vid rätt tillfälle och bromsa där det behövs. Funkar så klart även bra som en skön uppvärmning för vem som helst innan ni ger er i kast med de mer utmanande lederna. Leden börjas och avslutas bäst med ett varv eller två i den fina teknikbanan!

Dackesvängen, Röd 3,3 km

Detta är anläggningens pärla, som bjuder på både sköna utförslöpor och tuffa klättringar! Leden har inför säsongen fått massor av förbättringar, med fokus på att ge en duktig cyklist möjlighet att behålla fart och flyt under långa sträckor.

Bondeupproret, Svart 3,2 km

Gillar du utmaningar?! I denna slinga får du en härlig resa nedför skidbacken. Du tar dig igenom byggda hinder såsom pumps, velodrom, stocktrappa & drop. Slingan varierar mellan följsamma & härliga partier, tuffa stigningar samt avancerade tekniska partier. Denna slinga består av flera olika segment och när du är tillbaka på toppen så har du avverkat närmare 110 höjdmeter! Hur många varv klarar du?

Hjorten XC, Blå 1 km

Leden är kort och intensiv till karaktären, en led som du kan köra om och om igen innan du testat vilka alternativ och spårval du gillar bäst. Du möts av sträckor med fint flow, tekniska klättringar och roliga utförskörningar i en härlig miljö.

Widisrum XCO, Röd 2,45 km

Flowig, händelserik och härlig med lite stök, så sammanfattar man denna led rätt så bra. Vi har valt ut det bästa som anläggningen har att erbjuda för en lite mer tävlingslik bana. Här varieras det mellan höga hastigheter och lite tekniska partier. Här finns det utrymme för att verkligen blåsa på samtidigt som att du i vissa partier får ha tungan rätt i mun. Du kan välja mellan att köra hårt i uppförsbackarna alternativt spara dig tills det går nedför igen.